27/5/12

EL MÓN EMOCIONAL DELS MÉS PETITS


A Caldes de Montbui es va crear un ambient relaxat i d'aprenentatge, realment agradable. Una cinquantena de persones; mestres, pares i mares, decideixen trobar-se per parlar sobre la importància de l’educació dels infants més petits i la necessitat d’incloure les emocions en aquesta educació.
Des de bon matí la sinèrgia que  es va crear era especial. Un ambient proper, senzill, obert, clar i , fins i tot en alguns moments qüestionables, que ens van enriquir i ens van ajudar a reflexionar sobre la tasca educativa com a mestres i pares i mares.
Vam tenir l'oportunitat de sentir les emocions, valorar la importància del tacte en els nadons, arribar a conclusions sàvies, com ara la necessitat de legitimar les emocions sense convertir-les en una assignatura, les diferències d'opinions i filosofies que poden conviure i caminar juntes, etc.
Era una jornada desitjada i esperada per molts i moltes. Preparada amb amor i ganes de compartir il·lusions, experiències, idees, treballs portats a la pràctica, etc. Un treball conjunt de tècnics i polítics de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, professionals del CRP de Caldes (Centre de Recursos Psicopedagògics), formadora, mestres i pares i mares de diferents pobles del voltant de Caldes de Montbui.
El resultat, magnífic. Vàrem tenir l'oportunitat de compartir, experimentar i empatitzar amb persones del grup que varem comunicar angoixes personals, varem riure, reflexionar i veure vídeos tot aprenent. Vàrem créixer junts!



Gràcies, gràcies, gràcies per compartir amb mi i fer-me sentir que les meves il·lusions també són vostres. 


La Meritxell, una assistent al grup, ha escrit un article al seu bloc, llegiu-lo:
http://lamaletadelprecinemaainfantil.blogspot.com.es/