4/5/10

L'ESFORÇ I LA RESPONSABILITAT



Avui a l'escola de pares i mares de Sant LLorenç parlarem sobre la necessitat d'educar des de l'esforç i la responsabilitat personal.
Us escric un acudit simbòlic que ajudarà a reflexionar en algunes actuacions com a apres i mares.

Un matrimoni va tenir un fill que no va pronunciar mai ni una sola paraula. Era mut, i per més que van consultar especialistes diferents i il·lustratives cap no va encertar amb la solució del problema. Fins que un dia, quan el fill en qüestió havia complert els trenta anys, va ocórrer l’inesperat:
- Mare, no hi ha sucre –va dir amb veu alta i clara, per a sorpresa de la seva mare.
- Però fill, si pots parlar! Quina alegria! Com és que fins ara no havies parlat mai?
- És que fins ara tot havia estat perfecte.

Els fills/es han de passar de la dependència a l'autonomia personal a través de les pròpies decisions i de les actuacions a través de l'esforç, la voluntat i fent-se responsables de les seves actuacions i decisions. L'educació amb esforç és bàscic per educar persones amb autoestima i felices. Educar-los per perseverar i marcar-se objectius a la vida. Perseverar i acceptar que les frustacions són una realitat que cal experimentar i treballar per afrontar-les des de les aportacions i aprenentatges que ens aporten. Els pares i mares estarem al seu costat per acompanyar-los en aquest procés amb amor.

Mireu que guapes que estaven avui les mares! Faltaven algunes que estaven malaltes, Llàstima perquè les hem trobat a faltar.
L'Encarna farà un resum i ja us el penjaré.

2 comentaris:

Àngela ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
M.Teresa Abellán Pérez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.